Vit sparris med jámon serrano





Asparagus con jamón serrano o jamón de pata negra


4 portioner

1 knippe vit sparris
150 g skinka (jámon serrano eller pata negra som är den bästa skinkan du kan köpa)
1,5 dl mascarpone
50 g pinjenötter
persilja
salt o peppar
honung
några droppar tryffelolja
lite finhackad tryffel

Gör så här

Börja med att rosta pinjenötterna i en het panna. Blanda de rostade pinjenötterna med 1,5 dl mascarpone, tillsätt finhackad persilja, salt o peppar. Värm upp honungen tills den smälter, tillsätt några droppar tryffelolja och lite finhackad tryffel, låt svalna. Skala sparrisen och koka den i ca 10 min tills den är lagom ”al dente”. Lägg upp sparrisen på tallrikar, lägg ett par skivor sparris ovanpå, gör en snygg boll av mascarponemixen och lägg ovanpå. Ringla till sist över tryffelhonungen. Mums!