Fiskar

Snabblagad Saffransdoftande fisksoppa





Sopa de pescado con azafrán

400 gram torskfilé
300 gram laxfilé
150 gram räkor, skalade
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivoljaGör så här
Skär fisken i 3 cm stora kuber.

Strimla purjolöken och finhacka vitlöken och fräs i olja.

Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.

Lägg i fisken, koka upp, sänk värmen och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.

Servera soppan riktigt varm tillsammans med ett gott bröd.