4 pers
800 g färsk laxfilé
16 skivor tunt skivad serranoskinka
3 olika salladssorter (ruccola, krispig sallad, grönsallad)
1 ask körsbärstomater
färsk grön sparris
getost i rulle
1 citron
svartpeppar
3 dl matlagningsyogurt
5 msk ananasmarmelad med hela bitar i
2 msk riven färsk ingefära
2-3 msk honung
Gör så här
Blanda matlagningsyogurt, ananasmarmelad (helst osötad) och honung. Riv den färska ingefäran fint och blanda i. Smaka av och häll i av det som ni tycker saknas.
Ställ i kylan en halv timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär 8 skivor lax peppra med svartpeppar och linda serranoskinka runt varje laxskiva och lägg i en ugnsfast form.
Tag fram ett stort fat och lägg upp de olika salladsorterna på faten jämt fördelat och blandat. Lägg över körsbärstomaterna. Skär citronen i skivor.
Sätt in laxen i ugnen i ca 15 min. Koka under tiden sparrisen så att den blir al dente.
När laxen är klar lägg dem på salladsfatet och dekorera med sparris och citron. Smula över getost så mycket som du önskar så att den smälter lite av värmen från laxen.
Servera genast med ingefärssåsen.
PS När jag var på Gran Canaria och skulle bjuda mina vänner på den här rätten handlade jag från den härliga marknaden som ni ser på bilderna.