Rynkig potatis – Papas Arrugadas med Mojosås





1 kg fast småpotatis

1,5 l vatten så det täcker potatisen
2-3 dl havssalt

Skölj potatisen. Lägg dem i en kastrull och häll på saltet, tillsätt vatten. När potatisarna kokas flyter de upp till ytan av saltet. Koka till potatisen är klar. Häll bort nästan allt vatten och lyft kastrullen tillbaka på spisen. Ånga bort resten av vattnet genom att skaka om kastrullen. När potatisen är helt torr, är de färdiga.

Mojo Picón – stark röd paprikasås
4 röda paprikor
1-2 torkade röda chilifrukter
2-3 vitlöksklyftor
1 krm indisk kummin
½ tsk havssalt
2 ½ dl olivolja
2 skivor gammalt vitt bröd utan kanter
ättika att smaka av med

Lägg paprikorna i varmt vatten i ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av. Skär paprikan och chilin i bitar (ta bort fröna). Skala vitlöken. Lägg i paprika, vitlök, kummin och havssalt i en matberedare och kör till en slät sås. Häll i olivoljan lite i taget. Smula ner brödet så du får önskad konsistens. Smaka av med ättika. Servera till tapas med potatis eller till en varmrätt med kött eller fisk.