Kronärtskocka

Kronärtskockor med venusmusslor





Alcachofas con almejas


8 färska kronärtskockor
salt
1 pressad citron
1 msk mjöl
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk vitt vin
12 rensade venusmusslor

Gör så här

Ta bort de yttre bladen på kronärtskockorna. Koka dem i lättsaltat vatten med citronsaft och 1 tsk mjöl i ca 20 minuter. Ta upp dem ur vattnet, låt dem rinna av och dela dem i halvor. Spara spadet. Fräs lök och vitlök guldbrun i olivolja i en lergryta. Strö över resten av mjölet, häll på vinet och 2 1/2 dl spad från kronärtskockorna. Koka musslorna tills de öppnar sig. Tillsätt kronärtskockorna och häll eventuellt på mer spad. Detta är en perfekt förrätt. Vill man äta den som huvudrätt fördubblar man ingredienserna.