kanel

Kaneldoftande kycklinggryta





Cazuela de pollo perfurmado de canela 


1 färsk majskyckling
1 burk kokosmjölk
2 cm färsk riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
2 lökar i grova bitar
salt
svartpeppar
2 tsk kanel
2 dl vitt vin
2 msk kalvbuljong
250 g färska champinjoner
körsbärstomater
olivolja att steka i

Gör så här

Ta bort skinnet på kycklingen och skär den i 6-8 bitar. Bryn löken gyllenfärgad tillsammans med den styckade kycklingen i en gryta. Låt fräsa tills kycklingen fått färg.

Riv över ingefära och vitlök. Häll på buljong, kokosmjölk och vitt vin. Låt puttra in några minuter. Krydda med salt, svartpeppar och kanel. Låt grytan puttra i ca 20 minuter. Rensa och skölj de färska champinjonerna. Skiva dem i ganska tjocka bitar. Skölj körsbärstomaterna. Lägg i champinjoner och tomater i grytan och låt puttra ca 10-15 minuter. Servera med ris eller pressad potatis och en fräsch sallad.