Soltorkade tomater

Helgrillad fläskfilé med fetaost





Lomo de cerdo a la barbacoa


4 pers

800 g fläskfilé
1 paket grekisk fetaost
10-15 soltorkade tomater i olja
½ citron
1-1,5 msk honung
soja
några droppar tabasco eller hot chilipepparsås eller piri-piri i flaska
salt

Gör så här

Ansa fläskfilén. Blanda citronsaft, honung, salt, soja, tabasco eller liknande och lägg det tillsammans med fläskfilén i en plastpåse. Låt dra i ca 2 timmar. Gärna framme och inte i kylskåp. 

Denna gång använder jag en bordsgrill där köttet grillas på båda sidor samtidigt en kan grillas på vanlig utegrill med ett galler specialgaller.

Ta ut fläskfilén ur påsen och gör en skåra i mitten. Mosa ner fetaosten i springan och lägg över de torkade tomaterna så att det täcker helan öppningen. Klart att grilla.


Servera med sallad och färsk potatis.