Soppa
2 broccolihuvuden
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
½ dl riven parmesan
1 msk citronsaft
½ tsk socker
olja
maizena
salt och peppar
Gör så här
Stek lök och vitlök i oljan i en stor kastrull.
Dela broccolin i små buketter, skiva stammen. Lägg i broccoli och låt steka 1 minut.
Häll på buljong och grädde och låt koka 5-7 minuter.
Mixa med en stavmixer.
Rör ner creme fraiche och parmesan. Smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.
Red med lite maizena vid behov.
Kanderade valnötter
1 dl valnötter
1 msk smör
1 msk honung
Gör så här
Smält smör och honung på medelvärme i en stekpanna.
Lägg i valnötterna och vänd konstant tills smör och honung tjocknar och blir segt, 3-4 minuter.
Valnötterna ska få fin färg men passa på så att de inte bränns.
Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka grovt.
Ädelostcreme
1 dl creme fraiche
100 g ädelost
Gör så här
Mosa ihop till en creme.
Servera creme och valnötter till soppan, låt var och en ta så mycket de vill – var beredd på åtgång.