1 stor färsk kyckling helst utan skinn 1 stor apelsin 1 stor citron salt och peppar salvia 7 cl konjak 1 ½ dl vitt vin 1 msk honung 1 msk olivolja
Gör så här
Tvätta apelsin och citron noga och skura dem med en borste. Skär dem i tunna skivor.
Krydda kycklingen både ut- och invändigt med salt, peppar och salvia. Häll i hälften av honungen.
Bryn kycklingen väl i en stor gryta i olivoljan.
Fyll kycklingen med apelsin- och citronskivor men spara ca 3 skivor av varje och lägg på sidorna av kycklingen.
Häll på vitt vin och konjak. Strila resten av honungen över kycklingen.
Ställ in grytan i ugnen, 200 grader, i ca 50-60 min. Ös kycklingen med skyn ett par, tre gånger.
Ta upp kycklingen när den är klar och skär i lagom stora portionsbitar.
Blanda i matlagningsyogurt i skyn och smaka av. Se till att pressa ur allt kött ur apelsin- och citronskivorna så att den goda smaken nu finns i såsen.