citroner

Apelsinfylld kyckling med citron och konjak





Pollo relleno con naranja, limón y brandy


4 port

1 stor färsk kyckling helst utan skinn
1 stor apelsin
1 stor citron
salt och peppar
salvia
7 cl konjak
1 ½ dl vitt vin
1 msk honung
1 msk olivolja

Gör så här

  1. Tvätta apelsin och citron noga och skura dem med en borste. Skär dem i tunna skivor.
  2. Krydda kycklingen både ut- och invändigt med salt, peppar och salvia. Häll i hälften av honungen.
  3. Bryn kycklingen väl i en stor gryta i olivoljan.
  4. Fyll kycklingen med apelsin- och citronskivor men spara ca 3 skivor av varje och lägg på sidorna av kycklingen.
  5. Häll på vitt vin och konjak. Strila resten av honungen över kycklingen.
  6. Ställ in grytan i ugnen, 200 grader, i ca 50-60 min. Ös kycklingen med skyn ett par, tre gånger.
  7. Ta upp kycklingen när den är klar och skär i lagom stora portionsbitar.
  8. Blanda i matlagningsyogurt i skyn och smaka av. Se till att pressa ur allt kött ur apelsin- och citronskivorna så att den goda smaken nu finns i såsen.