Bröllop i Spanien

Ett bröllop blir till – del 4

Bröllopsdagen är äntligen här! 

Har du läst de tre första delarna i Ett bröllop blir till? Del 1 | Del 2 | Del 3

Det är glädje.
Det är nervpirr.
Det är mycket som ska hända från morgon till kväll.
Det är idag ni blir man och hustru
.

Efter kanske ett år av planering är dagen här då allt ska hända.

Brudparets förberedelser då fotografen finns på plats och fotograferar allt som händer. Det viktiga är att göra ett litet avbrott för att brudparet ska få i sig någon form av mat och dryck så de klarar hela dagen utan svimningsanfall eller uttorkning. Brudparets transport är på plats.

På restaurangen, som också i de flesta fall är vigselplatsen, är också förberedelserna i full gång. Stolar, bröllopsbåge, matta och blomdekorationer levereras och ställs på plats av dekorationsföretaget. Servitörerna förbereder det sista för fördrink, mingel efter vigseln och middagen. Placeringskorten är på plats, de små korten om gästen är allergisk mot någon mat, om de valt kött, fisk eller vegetariskt finns också vid varje tallrik. Checklistan för köket får en sista genomgång, den fria baren dukas upp, DJ och tekniker är på plats, sångerska, saxofonist, de som ska uppträda under middagen repeterar och gör sound check. Hoppas att fotografen har koll på The Golden Hour. Den tidpunkt med bäst sken för bästa bilder. Den detaljen är inte bröllopskoordinatorns ansvar bestämmer jag.

Bröllopskoordinatorns arbetsdag börjar ca kl 07:00 med att gå igenom alla checklistor, ha kontakt med fotografer, dekorationsföretag, toastmaster och toastmadame, se till att brudbuketten är på väg och att brudparets transport till restaurangen finns på plats. Dags att vara på plats senast kl 12:00 på restaurangen så allt ska fungera perfekt. Arbetsdagen slutar ca 17-18 timmar senare och när de sista gästernas taxi är beställd är det dags att summera och åka hem, men det är omöjligt att sova för dagen löper som en film utan slut genom huvudet.

Ännu ett lyckat bröllop har tagit form på Costa del Sol i södra Spanien.

PS. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg som heter Bröllopsöverraskningardu kan läsa den här.


Bröllopsbukett vid Medelhavet

Boka in ett möte med Rose-Marie i Stockholm (Kungsholmen) 26, 27 och 28 februari 2023 på Courtyard by Marriott, Rålambshovsleden 50.

Rose-Marie kontaktar dig med bekräftelse av dag och förslag på tid