Bröllop i Spanien

Ett bröllop blir till – del 3

Du har väl läst de två första delarna i Ett bröllop blir till? Del 1 | Del 2.

Toastmaster och Toastmadame. Ett hedrande uppdrag att få. Att välja toastmaster och toastmadame är ett stort och viktigt val då de förmedlar brudparets känsla genom hela bröllopsdagen.

De här är två av de viktigaste personerna på bröllopsdagen, förutom brudparet så klart, och de är viktiga under hela planeringen. Kommunikation med brudpar, bröllopskoordinator och gäster är den viktigaste uppgiften. De kommunicerar med gästerna vad som gäller tal vid middagen och presenter. Behöver någon av talarna teknisk utrustning utöver mikrofon och högtalare? Hur långa talen får vara är en viktig del i planeringen så att middagen inte drar ut på tiden för länge. Alla vill ju ha tid för dans och fest också.

Oavsett om det är via en sluten Facebookgrupp eller en egen hemsida är det viktigt med en löpande kommunikation med gästerna och att de där kan ställa de frågor de vill ha svar på. Som bröllopskoordinator gör jag gärna inlägg på dessa sidor som kan vara av vikt för gästerna att ta del av, speciellt när bröllopet är utomlands. Det kan vara information om hotell, transporter, utflykter, sevärdheter.

Inbjudan är på väg ut och gästernas förväntan stiger.

Alla bröllop ser olika ut. Några har ett litet bröllop med få gäster eller kanske till och med bara brudparet, prästen och två vittnen. Andra har många gäster influgna från hela världen. Några vill bjuda in till en lunch eller middag eller strandhäng dagen innan. Ytterligare andra vill göra bröllopet till en kavalkad av festligheter som håller på i tre, fyra dagar. Då är det oftast så att brudparet betalar bröllopsdagen och gästerna betalar för de andra dagarna, subventionerat av brudparet eller inte.

Boka in ett möte med Rose-Marie här.

Här hittar du Del 4 i serien Ett bröllop blir till.


Solnedgång i Marbella
Marbella
Hotell i Spanien

Boka in ett möte med Rose-Marie i Stockholm (Kungsholmen) 26, 27 och 28 februari 2023 på Courtyard by Marriott, Rålambshovsleden 50.

Rose-Marie kontaktar dig med bekräftelse av dag och förslag på tid