Bröllopsplanering

Ett bröllop blir till – del 1

I min inbox finns mail från brudpar som bestämt sig för att gifta sig och många drömmer om ett bröllop utomlands. Är det svårt? Är det dyrt? Hur gör man? Och framför allt var börjar man?

Att planera sitt eget bröllop är oftast en stor del av upplevelsen och är minst lika roligt som själva bröllopet. Det är ju en av de viktigaste och lyckligaste dagarna i livet och då är det viktigt att det blir en lyckad och minnesvärd dag där allt blir som brudparet vill.

När jag får förfrågningar vill jag alltid boka in ett första samtal/teamsmöte för att få en uppfattning om hur brudparet tänker och vill med sin stora dag.

Oftast har de flesta tänkt igenom antalet gäster, budget, när i tiden, hur många dagar och kanske till och med val av ort är klar. Vi diskuterar fram och tillbaka om olika möjligheter och vilka kringtjänster som kan vara aktuella. Det kan vara frisör, makeup, fotograf, brudbukett, dekorationer till vigsel och middag, musik till vigseln, uppträdande, transporter, restaurang- och menyval.

Nu är det dags för mig att skicka en prisuppskattning och upprätta ett avtal hur vi kommer att arbeta vidare. Det är viktigt att få förtroende för varandra så att arbetet flyter på utan problem.

Det tar cirka 6-12 månader att organisera ett bröllop. På Costa del Sol är de stora bröllopsmånaderna maj och september så vill man gifta sig då är det viktigt att vara ute i god tid för att få det bästa.

Vad gör en bröllopskoordinator?
En bröllopskoordinator håller i hela planeringen från början till slut tillsammans med brudparet och har dessutom ett stort kontaktnät. Tar fram förslag och offerter, förhandlar med leverantörerna och bokar allt. Inte minst viktigt är ju att vara den språkliga länken mellan brudparet och de spanska samarbetspartners och se till att de kulturella delarna utnyttjas på bästa sätt. En checklista finns som grund för alla beslut och antal telefonsamtal, mail och möten är obegränsade.

Planeringen kan börja.

Passa på att träffa Rose-Marie i Stockholm 26-28 februari. Här kan du boka in ett möte
.

Snart kan du läsa de tre följande delarna i Ett bröllop blir till.


Grunden för ett lyckat bröllop