pelargon

25 dagar i karantän – ändå går tiden fort

Tänk vad snabbt man vänjer sig och får nya vanor. 23 dagar har gått och för mig har det varit en tid att städa, rensa allt från garderober, papper, böcker till att lära mig nya saker, få tid för reflektion och ännu mer tid för kommunikation med alla som är viktiga i mitt liv.

En dag kan ju bli nog så stressig när jag ska gå ut och handla, vilket jag inte gör mer än två gånger i veckan, gå ut med soporna, ha spansklektion via Skype, tvätta håret, måla naglarna, lägga en make up och byta om innan kvällens video-AW kl 18.30 – som vi har två gånger per vecka, hinna ut på balkongen kl 20.00 för att applådera och sjunga Viva España, laga middag, äta, titta på TV och sen stupa i säng efter en lång dag. Dessutom ska jag torka golv, damma, vattna blommorna, sola, när nu solen inte lyser med sin frånvaro, tvätta, plocka i och ur diskmaskinen, göra bokföringen för första kvartalet och lämna in den, läsa nyheterna, hålla kontakt med vänner, äta video-middagar, räkna kalorier och lägga in i min app, byta bank i Sverige, delta i webbinarier, ha styrelsemöten och valberedningsmöten via Skype, läsa alla olästa böcker och titta på alla osedda serier på TV. Jag har inne ens hunnit skaffa ett abonnemang på Netflix….

Ja men ni ser ju dagarna är fulla. Hur skulle jag hinna jobba… det behöver jag ju ändå inte tänka på för de jobb jag hade för 2020, utom ett, är avbokade så det jag kan göra jobbmässigt 2020 är att planera, marknadsföra och hoppas att 2021 blir ett riktigt bra år.

Apropå bra år så läste jag mitt horoskop för april och det är ju alltid roligt men kan det verkligen bli så här i april månad i hemmets lugna vrå. LEJONET 23/7–22/8 Lejonet har gått från snarstucken jägare till harmonisk lejonunge på några få veckor. En besvärlig influens försvinner från ditt tecken och det lindrar ditt humör och får dig att bli ditt barnsliga, charmiga jag igen. Du hittar tillbaka till gamla vänner och känner dig betydligt säkrare på vad du vill och vart du vill i livet. Under den här perioden blossar en gammal förälskelse upp på nytt.

Det är ju lätt att vara en harmonisk lejonunge när det inte finns några orosmoment som stör min vardag… och hur i hela friden ska en gammal förälskelse kunna blossa upp inom dessa fyra väggar? Spännande! Hmm man kan ju faktiskt dejta online också…

Kommunikation är viktig för mig liksom för många andra i samma situation. Att prova på video-AW och videomiddagar är en både rolig och givande idé. Varför har jag inte kommit på att göra det med mina vänner i Sverige tidigare? Nu blir det annat av men det gäller ju också att avsätta tid för det.

I helgen blir det påskmiddags-AW. Till påsken tänker jag laga Västerbottenpaj med svarta oliver, ägg med löjrom, köttbullar som steks i ugn, snabbrimmad lax med dillstuvad potatis, matjessill med hackat kokt ägg och smält smör samt danskt rågbröd. Allt hemlagat så klart. Jag ser riktigt fram emot att börja laga mat inför påsken när mitt lilla hem är nystädat, blommorna vattnade och balkongen har nytvättade golv.

Sen längtar jag till jag kan baka igen. Varför jag inte gör det nu? Frysen är full av surdegsbröd som jag bakade på min kurs. Jag har lovat att skriva en blogg om kursen och den kommer snart.

Jag försöker att hålla humöret uppe och lyckas ofta bra med det men visst kan jag få mina stunder när jag gråter och vill lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och vakna när allt detta är över. Främst med tanke på hur jobbigt många har det nu och framför allt hur det kommer att bli framöver med omkullkastade företagsdrömmar, arbetslöshet, ekonomiska problem, sliten sjukvårdspersonal, sargad världsekonomi. 

I mitt hem har jag flera små tavlor med ordspråk och en av dem är: ”Lyckan är inte en känsla det är ett beslut” och jag har tagit ett beslut!

Saludos y hasta pronto,

Rosa