Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Förslag på aktiviteter
Programmet för 2018 och 2019 presenteras i september

Vinter i Marbella: november – december 2018 och februari – mars 2019

Välkomstmöte

Rundvandring i Marbella med guide och lunch. Vi går till fots genom Gamla Stan under sakkunnig ledning av vår guide som berättar Marbellas historia från morernas tid och framåt. Turen tar ca 2 timmar och sedan äter vi gemensam lunch.

4-rättersmiddag på en restaurang på strandpromenaden med underhållning och middag.

Marknad på måndagar i Marbella
Marknaden ligger ca 20 minuters  promenad från hotellet, här kan du handla mellan klockan 9 och 14. Här kan du hitta det mesta; tyger, kläder, väskor, skor, blommor, frukt, grönsaker, nötter, oliver, keramik, glasögon, smycken, hattar, köksutrustning och mycket mer.

Utflykt till den pulserande staden Málaga
Utfärd till den pulserande staden Málaga. Vi tar oss runt i Málaga både i buss och till fots och efter det lite fri tid på stan. Provinshuvudstaden Málaga har en vacker katedral, fina gågator, en ny hamn med ett stort urval av restauranger och affärer. Málaga har blivit ett kulturellt centrum med alla sina muséer, bland annat öppnade i mars 2015 den första filialen av det franska Centre Pompidou. Kaffestopp på ett kafé i närheten av katedralen.

Vår svenska präst Mikael hälsar på och berättar om livet på Costa del Sol

Torsdagar är det Flamencoshow i baren på Hotel Fuerte Marbella.

På fredagar och lördagar är det live-musik på Hotel Fuerte Marbella.

En förmiddag promenerar vi till Marbellas saluhall.

Avsmakningsmeny på en av Marbellas restauranger.

Olivoljeprovning
Olivoljeprovning i gamla stan i Marbella. Doft, smak, färg provsmakning med och utan bröd. Provningen hålls på engelska.

Utflykt till ett vackert bergsområde runt Casares där vi ser på naturen, kanske besöker ostfabrik och en konstnär och avslutar med lunch på en spansk venta.

Utflykt till en romersk utgrävning väster om Gibraltar som inkluderar både kultur med under kunnig ledning och lunch vid strandkanten.

Vinprovning med en mycket duktig svensk vinconoisseur. Vi provar oss igenom 6 olika viner under ett par trevliga timmar.

Churros och choklad  – ett äkta merienda – spanskt mellanmål.

Halvdagsutflykt till Mijas
Utflykten går via bergen och byarna Ojén, Monda och Coín. Vi åker genom det vackra landskapet med apelsin- och citronodlingarna och bergen som tornar upp sig i bakgrunden mot himlen. Vi åker ovanför Ojén och stannar till för att fotografera och sedan åker vi vidare genom Monda och vidare genom Coin till Mijas.

Vi besöker det lilla museet i Mijas och dessutom provar vi olivolja, ost och vin. Vi är tillbaka lagom till lunch – spansk tid.

Lunch i fiskehamnen
En lunch i fiskehamnen är lite annorlunda. Restauranger ägs oftast av fiskefamiljer där de serverar nyfångad och gott tillagad fisk. Mycket enkelt och oftast grillat. Lunchen börjar med några utvalda tapas som sätts fram på bordet och sedan tar vi in varsin varmrätt som t ex färsk tonfisk, svärdfisk eller en havsaborre är bara några förslag.

Förutom detta program kommer vi att kunna delta vid olika föreläsningar, boulespel och många andra aktiviteter.

Taxiutflykter till olika platser på Costa del Sol/Andalusien som vi hjälper till att boka

Utflykter med extern resebyrå som vi hjälper till att boka
Gibraltar. Avresa från Marbella.

Ronda. Avresa från Marbella.

Granada och Alhambra. Avresa från Marbella.

Sevilla. Avresa från Marbella.

Cordoba. Avresa från Marbella.

Tanger, Marocko över en dag. Avresa från Marbella.

Antalet deltagare på varje utflykt är minimum 10 personer. Anmälan till alla utflykter och Club Eriks-aktiviteter är bindande.
Program kan komma att ändras antingen av skäl som vi inte kan påverka eller efter gruppens önskemål.

 

<< TILLBAKA EN SIDA