Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Konferens i Spanien – Barcelona

Storstad med allt från badstrand mitt i stan till små mysiga tapasställen och ett vilt uteliv

Konferens i Barcelona. Spanien

Att strosa runt på avenyerna eller på de små trånga gatorna i gamla stan är ett sätt att upptäcka staden och dessutom inbjuder dessa gator till shopping.

På olika ställen i staden gör sig den berömda arkitekten Antoni Gaudí påmind genom sina modernistiska skapelser som pryder stadens olika delar. För att nämna några av hans verk; Huset vid La Rambla, Palacio Güell, den mycket omtalade katedralen La Sagrada Familia. Denna märkliga byggnad påbörjades i slutet av 1800-talet och är ännu idag inte färdigställd. Parque Güell är fyllt av byggnader i Gaudís speciella stil. Barcelona bjuder på många kulturella upplevelser som museer.

På den kända gatan La Rambla är det alltid fullt av turister och Barcelonabor som blandas med clowner, konstnärer, transvestiter och musiker som slåss om att dra till sig de flanerandes blickar och pengar.

Mitt på ”Ramblan” ligger saluhallen La Boqueria, som är Europas äldsta och mest välförsedda sägs det. Där kan man njuta av de vackra uppläggningarna av frukt, grönsaker, fisk, skaldjur, kött, ägg, svamp, oliver och göra sina inköp. Runt om saluhallen finns det också möjlighet att inta sin frukost på några av kaféerna eller äta lunch på några av saluhallens flera ställen eller bara stanna till för att ta ett glas vin.

Vill man undkomma stadens trafik och brus för en stund tar man sig ner till stranden Barceloneta som ligger på gångavstånd från La Rambla.

För de idrottsintresserade är besök på Camp Nou, FC Barcelonas hemmabana, ett måste oavsett om det är fotbollsmatch eller inte. Där finns ett museum som kan vara värt ett besök och dessutom får man en guidad visning om man vill. Barcelonas formel 1-bana, Barcelona-Catalunya Circuit, bjuder på fartfyllda tävlingar.

Barcelona, är full av spännande möten och kontrasternas stad – mötet mellan det gamla och det ultramoderna. Barcelona är en världsstad där man kan njuta av shopping, gallerier, kultur i alla former, spännande nattliv och god mat. Och många överraskningar.

Fakta om Barcelona
I centrala Barcelona finns det ca 1,6 miljoner invånare och om man räknar stor-Barcelona ca 4,8 miljoner
Det finns 2 officiella språk; katalanska och kastilianska

Sevärdheter i Barcelona för att nämna några
Montjuïc, berget som reser sig 173 m ö h och är beläget i Barcelonas hamn
Antonio Gaudís verk
Picassomuseet
OlympiahamnenSpanien runt – Krönikor

Spanien runt med Rose-Marie

Rose-Marie älskar sitt Spanien och under hennes resor och utflykter runt landet skriver hon gärna om sina upplevelser.
Följ med på hennes äventyr till Galicien, Baskien och Andalusien.
Du kan läsa hennes krönika från Bilbao här ››

Klicka här för att se alla krönikor ››