Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

En español

Mat och vin i Spanien

Tack vare stjärnkockar som Ferrán Adriá, Arzak, Berasategu, Ruscalleda, Santamaría och Subijanade har Spanien seglat högt upp på den gastronomiska världskartan. Från traditionell matlagning har de skapat ett nytt, aktuellt och spännande kök.

Iniciativa bjuder här på spännande matrecept från bl a Spanien och för att underlätta när du går på restaurang eller handlar mat och dryck finner du här också ett antal mat- och dryckeslexikon. 

Till receptsidan ››

Dragon Dragonkyckling med Dijonsenap

Pollo del estragón con mostaza de Dijon

Se receptet ››Vill du vet mer om den spanska skinkan?
Läs här ››


Vinprovningar

Iniciativa arrangerar populära vinprovningar både i Sverige och i Spanien. Kontakta Rose-Marie för mer information.

Vinets resa...

Vinets resa i Spanien”Spanien är världens 3:e största vinproducent och det finns gamla skolan och så finns det den "nya skolan", jag älskar båda. Man kan kort sammanfatta de två varianterna så här. Den gamla skolan använder de "vanliga" druvorna och i den nya skolan olika druvor blandade på olika sätt. Slutligen använder den nya skolan nya ekfat nästa varje skörd medan den gamla använder samma fat år efter år.

Man kan ju inte säga att något sätt är fel för det gamla sättet har ju funkat i många år, och det nya har ju hittat massor av nya kunder. Vad är då skillnaden smakmässigt, jo kortfattat kan man säga blir det mer fruktkänsla både i näsa och gom i det nya sättet att göra vin. Och på det gamla sättet så känner man igen av den tydliga vaniljen som går igenom på de lagrade vinerna.”

DAN OLSSON, vin-connoisseur, med specialitet på spanska viner, golfyvinos.com

Vill du vet mer om sherry?
Läs här ››