Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Lexikon: Fisk & skaldjur

Pescado y mariscos         

Albóndigas de pescado – Fiskbullar
Almeja – Hjärtmussla
Anchoa – Anjovis
Anguila – Ål
Atún – Tonfisk
Bacalao – Kabeljo
Bacalao fresco – Torsk
Besugo – Havsbraxen
Bogavante – Hummer
Bonito – Vit tonfisk
Boquerones (vanligtvis friterade eller marinerade) – Anjovis
Brema – Braxen
Buey de mar, Cangrejo – Krabba
Calamar – Mindre bläckfisk (calamares är ofta friterade ringar)
Cangrejo – Flodkräfta
Caracoles – Sniglar
Cigala – Havskräfta
Erizo de mar – Sjöborre
Gambas – Räkor
Halibut – Hälleflundra
Huevas – Fiskrom
Huevas de marisco – Skaldjursrom
Langosta – Hummer utan klor
Lenguado – Sjötunga
Lubina – Havsabborre
Lucio – Gädda
Mejillón – Blåmussla
Merluza – Kolja, kummel
Mero, róbalo – Havsabborre
Ostra – Ostron
Perca – Abborre
Pez de San Pedro – Sanktpersfisk
Pez espada – Svärdfisk
Pulpo – Åttaarmad Bläckfisk
Rape – Marulk
Rodaballo – Piggvar
Salmón – Lax
Sardina – Sardin
Sepia – Tioarmad bläckfisk
Trucha – Forell
Trucha salmonada – Havsöring
Umbra – Harr
Vieira – Jakobsmussla, pilgrimsmussla