Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

En español

En stimulerande konferens i Jerez – Spanien

Gör er konferens speciell i sherryns, flamencons och hästarnas stad!

Om konferenser i Jerez Spanien

För att få en lyckad konferens är helheten viktig. Ni är proffs på att lägga upp programmet för att nå era mål och vi kompletterar med proffsig hjälp och en palett av inspirerande upplevelser på plats.

Oftast förknippar vi Jerez med just sherry. Den härliga – typiskt spanska dryck – som präglar staden med alla sina bodegor både kända och okända för oss skandinaver.

Den andalusiska staden Jerez de la Frontera har ca 210 000 invånare och är huvudstad i provinsen Cádiz. Den är också huvudstaden för sherry, flamenco och hästar.

Det finns många möjligheter till givande konferens-aktiviteter. Vi erbjuder flamencoshow, bodegabesök på en av Jerez äldsta bodegor, gemensam matlagning, en upplevelse för motorcykelfantaster, uppvisning på ridskolan med de spanska dansande hästarna, utflykt till den stora naturparken och vildmarksreservatet Doñana och god mat på genuina spanska restauranger.


Sherry i JerezExempel på en konferens i Jerez

När ni landat åker vi från flygplatsen i Málaga till Jerez de la Frontera, resan tar ca 2,5 timme. Vi gör ett stopp på vägen för lite förfriskningar.

Vi checkar smidigt in på ett fyrstjärnigt hotell som ligger ca 10 minuters promenad från centrum.

Vi inleder konferensen – Välkommen till Jerez – där vi presenterar praktisk information för deltagarna om dagarna i Jerez. Vi äter lunch och går en guidad tur i stan innan konferenspasset börjar. 

Beroende på hur mycket tid det finns för fria aktiviteter har Jerez mycket att erbjuda.

Det är spännande att lära känna denna livsbejakande stad – som är känd för sin sherry, sina hästar och sin flamenco.

Jerez med sin gamla stadskärna, ett stämningsfullt zigenarkvarter, Barrio de Santiago, och förstklassig arkitektur är flamencons vagga. Och Jerez är staden där de magnifika dansande andalusiska hästarna finns.

Jerez – Flamencons stadFör de motorintresserade ligger motrocykelbanan El Circuito de Jerez  och är känd för sina tävlingar. För att upptäcka denna, för många kanske okända stad, gör vi en guidad tur både till fots och med buss. Vi får vi veta allt - nästan i alla fall - om stadens historia och det nutida Jerez.

Bodegorna är många och av skiftande karaktär. När vi har fått en överblick över staden finns det tid för att göra egna upptäckter. En av kvällarna äter vi middag i Barrio de Santiago för att senare besöka en av de många flamencobarerna för att ryckas med i den genuina flamencons värld.

Sista kvällen inleder vi med ett besök på en av Jerez äldsta sherrybodegor som ligger mitt i stan och en vacker trädgård omsluter bodegan. Där vi får lära oss allt om sherryframställning och vi avslutar med att provasmaka sherry tillsammans med några utvalda tapas. Efter bodegabesöket åker vi vidare till en fd bodega som nu är restaurang som är mycket väl värd sitt besök för sin goda mat, trevliga service och fina bodegamiljö.

Det finns en palett att välja från vad man vill göra i Jerez. Ett besök på den spanska ridskolan där det visas en hästshow som man sent kommer att glömma. De andalusiska hästarna som gör sina konster till vacker, oftast, klassisk musik.

TapasEn dag på Circuit för att lyssna på bullret från motorcyklarna som åker varv efter varv efter varv och gör sitt yttersta för att komma i mål på bästa tid.

En annorlunda dag då man träffas på en restaurang där vi introduceras i dagens aktivitet av kocken som presenterar dagens meny och inköpslista. Vi går tillsammans till saluhallen för att göra dagens inköp innan det är dags att gå tillbaka till restaurangen och laga vår lunch under lättsamma former under ledning av en duktig kock.

Så här kan ett konferensupplägg på 4 dagar se ut:

Jerez – Hästarnas stadAnkomstdagen
Ankomst till Málaga flygplats
Transfer till Jerez
Incheckning på hotellet
Välkommen till Jerez
Uppstart på konferensen
Välkomstmiddag i spansk stil

Dag 2 – Alternativ 1
Konferens
Guidad tur i Jerez
Konferens
Middag i Barrio de Santiago och efterföljande flamencobar

Dag 2 – Alternativ 2
Konferens
Gemensam matlagning och lunch
Konferens
Middag i Barrio de Santiago och efterföljande flamencobar

Dag 3
Konferens
Utflykt till Sevilla eller Naturparken Doñana
Sherryprovning och middag

Avresedag
Utcheckning
Transfer till Málaga flygplats

Observera att det ingår 24 timmars färdledning under konferenserna!

På den här sidan kan du se lite mer av vårt utbud av aktiviteter i och runt Jerez