Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Vanliga frågor om bröllop i SpanienFAQ

Vanliga frågor och svar om att gifta sig i Spanien

Arrangerar ni bröllop på fler orter än på Costa del Sol?
För tillfället arrangerar vi bröllop endast på Costa del Sol.
Finns det en prislista så vi kan se hur mycket ett bröllop kostar?
Det finns en prislista på de kringtjänster som man kan köpa till som t ex brudbukett, fotograf, kostnad för vigsel, frisör, catering, dekorationer, teknik, DJ. Den prislistan ingår alltid i det första offertförslaget. För att få en total kostnadsbild för hela arrangemanget gör vi alltid individuella offerter vid varje bröllopsförfrågan.
Finns det en Wedding Planner på Costa del Sol?
Ja, Iniciativa arrangerar allt ni behöver för bröllop och bröllopsfesten i Spanien oavsett om ni vill viga er i kyrkan, på stranden, i en vacker trädgård eller en annan plats som ni tycker om. Kontakta din Wedding Planner på Costa del Sol; Marbella, Fuengirola/Benalmadena, Estepona och Nerja. Läs mer här om att gifta sig i Spanien ›› Här finns en sida om brudbuketter ››
Finns det svensk konditor som kan baka bröllopstårtan?
Ja det finns svensk konditor som kan baka tårtor. Ni bestämmer själva vilka smaker ni vill ha och hur ni vill att tårtan ska se ut.
Hur betalar vi bröllopet när vi anlitar Iniciativa?
När ni har fått och godkänt offerten får ni en bekräftelse på arrangemanget och vad som ingår. Olika restauranger har olika betalningsvillkor men det vanliga är att man betalar in 25 % av den totala offerten efter det att bokningen är godkänd. Delbetalning två görs ca 3-6 månader före bröllopet och slutbetalningen en vecka innan. Eventuella extra beställning betalas på plats.
Kan ni ordna fotograf?
Ja vi kan ordna med fotograf som kan ta bröllopsfoton, fotografera under vigseln och/eller vid den efterföljande festen. Priset beror på hur lång tid ni vill att fotografen ska vara på plats.
Kan vi få hjälp med att köpa brudbukett?
Ja det kan ni få hjälp med. Ni skickar bilder på hur ni gärna vill att brudbuketten ska se ut, färger och blomval så beställer och levererar vi den till vigseln.
Måste båda vara svenska medborgare?
Ja för att vigas i Spanien enligt svensk lag måste båda parter vara svenska medborgare.
Vad gör vi om en av oss är svensk medborgare?
Är bara en av er svensk medborgare kan vi istället för vigsel hålla en Välsignelse över ett borgerligt ingånget äktenskap som ni gör i Sverige. Då behöver ni ha med er ett vigselbevis som visar att ni är borgerligt vigda.
Var hittar vi vigselblanketter?
Vigselblanketter får ni i er hemförsamling.
Vilka blanketter behövs för en kyrklig vigsel på Costa del Sol?
Vigseln i Svenska kyrkan Costa del Sol sker enligt svensk lag, vilket innebär att det krävs en svensk hindersprövning. Den utfärdas av det lokala skattekontoret där ni bor. Från dem får ni två blanketter som ni ska ha med er, Intyg om hindersprövning och Intyg om vigsel. Från er hemförsamling skall ni ha med er Vigselblanketter.
Vilken tidpunkt på året är det bäst att gifta sig på Costa del Sol?
Det är svårt att svara på vilken tid på året som är bäst för bröllop men maj, juni, september och i början av oktober är vädermässigt bra månader. Inte för varmt och inte för mycket folk. Vill man gifta sig i juli och augusti ska man tänka på att det är väldigt varmt och vill man dessutom gifta sig på stranden är det mycket folk på stränderna långt in på kvällarna. Prismässigt är juli och augusti också de dyraste månaderna för boende. Ofta har många hotell tre nätter som minsta antal nätter för bokningar under dessa månader.