Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

Tillbakablick på året som gått

Rose-Marie Wiberg - söndag, december 20, 2015

Iniciativas år 2015Det har varit ett händelserikt och spännande år med många trevliga och roliga uppdrag.

Året inleddes med en grupp som kom till Marbella för att stanna i en månad. Det är Club Eriks som säljer denna resa och gruppen bodde på Hotel El Fuerte på strandpromenaden i Marbella. Månaden innehöll ett flertal utflykter och många mindre aktiviteter i Marbella. Här kan du läsa krönikan om deras månad här ››

Vi har också haft en grupp här i november/december i år och en till kommer i januari 2016.

Vi går tillbaka till början av året och sista veckan som longstay-gruppen är här kommer Evelina, mitt bonusbarnbarn, för att göra sin praotid hos mig i 12 dagar. Vilken upplevelse att ha en tonåring i huset igen, läs mina tankar om det ››

Nu fick hon verkligen en rivstart på sin praotid när gruppen var på plats i Marbella, läs hur hennes vecka startade ››

Några utflykter gjorde jag i Málagaormrådet, som En spontan lördagsutflykt i Axarquíaområdet och Söndagsutflykten som slutade på en gourmetrestaurang.

Lite längre tog jag mig också; det blev en tur till Gran Canaria och en Barcelona-helg som gav mersmak För er som är intresserade av matlagning kan har ni här receptet på Papas Arrugadas med Mojosås, en specialitet på Gran Canaria.

I augusti berättar jag om näst sista dagen på bilsemestern i Spanien och vi är på väg till vår sista övernattning i Palma del Rio sydväst om Córdoba.

Jag skriver om mina tankar om familjen och vad som är viktigt. Det som ledde till beslutet att för första gången på 11 år fira julen i Sverige.

En ny färg i paletten i mitt företag skapas, jag har börjat anordna Bröllop i Spanien. Läs mer om det här. Och om ni vill läsa om när min bonusson Patrik och hans Anna gifter sig på piren i Marbella, kan ni klicka här.

Jag har anordnat seminarier i Marbella för ett företag, arrangerat ett par utflykter till en konferensgrupp och planerat framtida aktiviteter.

En konferensgrupp var här i september (länk), och det blev en härlig fest i oktober när SWEA Marbella firade 25-årsjubileum i oktober.

En ny typ av resa anordnade jag tillsammans med Akademirresor i oktober, en yogaresa där gruppen njöt på vackra Shanti-som strax ovanför Marbella. Det blev en resa som gav mersmak, läs om den här

I oktober åker jag  till Málaga med en grupp. Och på tal om Málaga så kan du läsa min bloggpost om den speciella julbelysningen i provinsens huvudstad.  Och även i år anordnade jag tillsammans med restaurant Garum ett mycket populärt traditionellt julbord.

I mitt arbete får jag alltid en härlig blandning av aktiviteter.

Det är efter ett sådant år som det är skönt att få tid till eftertanke och det finns det nu när jul och nyår närmar sig. Det är också dags att se framåt och planera 2016. Utveckla och forma nya konferensprogram, nya specialresor, nya festarrangemang – en spännande utmaning.