Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

En español

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

På blixtbesök i Stockholm

Rose-Marie Wiberg 

Rose-Marie och Tomas från Club Eriks på Oscarsteaterns scenEn dag i början av januari pratar jag med Tomas som jag känt i många år och som var mitt bollplank när jag startade mitt företag i Spanien och är så än idag. Tomas som är VD för Club Eriks, berättar om ett stort kundevent som de ska ha på Oscarsteatern i Stockholm den 9 februari.

De har valt ut 12 olika resmål i världen som de kommer att presentera. Marbella är ett av dessa. Tomas frågar om jag vill komma upp till Stockholm. Jag svarar att jag har en grupp här då så tyvärr kan jag inte. Jaså, säger Tomas och kom just då inte ihåg att det är Club Eriks ”long stay-grupp” som är i Marbella i en månad. När vi slutat prata blir jag väldigt sugen på att åka upp för att vara med. Jag kollar flygbiljetter och frågar Tomas att om det är okej att jag lämnar gruppen i två dagar så flyger jag upp. Sagt och gjort, jag bokar biljett.

Tomas berättar att han kommer att ställa ett par frågor till mig om varför man ska tillbringa en ”long stay” i Marbella och varför vi har valt hotell Fuerte Marbella för dessa resor. Jag tänker inte så mycket på det förrän det landar ett mail i min inkorg på eftermiddagen den 5 februari. Rubriken är: Genrep på Oscars kl 15.00. Genrep? Av vad? Jag läser det detaljerade programmet och inser att jag inte ska sitta i publiken och någon kommer fram till mig med en mick och ställer ett par frågor. Jag ska stå på scenen inför 820 Club Eriks-kunder och svara på frågorna. Nej vänta nu. Har det blivit något fel? Det är ju Club Eriks personal som ska presentera resmålen. Då inser jag att det är mycket riktigt Club Eriks personal och färdledare som ska presentera resmålen och jag är ju deras färdledare i Marbella.

Fina hotellet Fuerte MarbellaNu blir det fart på Rose-Marie. Vad ska jag säga? Att presentera Marbella och hotellet Fuerte Marbella på två minuter kräver att jag tar ut de viktigaste punkterna. Och vad ska jag ha på mig? Det är ju vinter i Sverige och jag har inga "vinter-jobb-kläder" som passar för ett evenemang som det här. Jag kan ju inte komma i en färgglad strandklänning. Jag ringer designern Britten Emme och berättar vad som ”hänt” – att jag missat allt och att jag nu är i behov av kläder för vinterbruk. Britten är lugn och säger kom klockan ett i morgon (lördag) så ordnar vi det. Jag åker dit och som vanligt har Britten funderat och plockat fram olika kläder. En lång kavaj i svart och lilavinrött passar perfekt men det saknas en klänning att ha under kavajen. Britten frågar när jag åker och jag säger lite lågt – måndag. Svaret kommer rappt. Kom tillbaka i morgon klockan sex så har jag sytt något till dig.

Klockan är tre på tisdagen den 9 februari och jag kommer till Oscarsteatern iklädd min nya dress och paraply för det regnar ordentligt. Nu börjar genrepet. Ljudtekniker springer runt och sätter på mickar på de som ska ut på scenen först, sedan ska de av och sättas på nästa person. Mitt i alltihopa kommer Tomas in bakom scenen och har tappat bort alla manuskort. Efter det att alla letat efter dem och konstaterar att de är borta så tittar Tomas i väskan och där ligger de. Vilken tur!

Tomas är konferencier och som vanligt lugn, trygg och en duktig estradör. Alla är så duktiga på genrepet. Utom jag för jag råkar lägga slutrepliken på rad två så Tomas tror att jag inte ska säga mer och vi avslutar. Så galet jag har gjort upplägget. Gör om! Inte genrepet, utan placeringen på meningarna.

Hotellet Fuerte Marbella vid strandenDet börjar närma sig och kunderna strömmar till tidigt. Det bjuds på smörrebröd och dryck och sedan kan de som vill gå in i salongen och lyssna på en duktig jazztrio som underhåller.

Klockan fem drar det igång och vi är nog alla lite spända – förutom proffsen som är vana att stå på scen. Som Björn Kjellman, artisten och skådespelaren, som kommer att underhålla med sång och sketcher. Vi andra följer det som händer på scenen back stage via en monitor. Jag sitter och pratar med Maria. Den första kubanska som kom till Sverige för 50 år sedan och som var med i Hylands Hörna. Hon ska presentera Kuba och lära oss dansa salsa på ett par minuter. Maria hör när jag pratar spanska i telefonen och genast säger hon att om det finns någon i ett sällskap som pratar spanska vill hon hellre prata spanska än svenska så vår konversation under eventet fortsätter på spanska. Maria berättar om sitt liv och mycket annat och det är så intressant.

Presentationerna av de olika resmålen, som kryssningar i Karibien, Panamakanalen, Kap Horn – Antarktis, Jorden Runt, Kuba, Gastronomiska resor till Baskien och Lyon för att nämna några, varvades med underhållning, Tomas lättsamma berättelse om Club Eriks Värld och utlottningar av flera resor under 2016. Dessutom en möjlighet att vinna champagneflaskor under året då alla kunder som rekommenderar en ny kund till Club Eriks får en flaska champagne för varje bokning.

Evenemanget avslutas med hembakade semlor från Vetekatten – det är ju Fettisdag.

Det var en fantastisk dag och jag är stolt över att få delta och vara en del av Club Eriks-gänget. Vilket proffsigt gäng! Lika stolt som jag är att få presentera Marbella, Costa del Sol och Spanien i alla sammanhang.

Välkomna till Marbella!

Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie

Varför välja Marbella?
Marbella – den lilla staden med de stora möjligheterna
 • Sydligaste platsen i Europa – 4 timmars flygning från Sverige
 • Solen och ljuset året 320 soldagar och 10 timmar dagsljus även på vintern
 • Den fantastiska strandpromenaden
 • Kulinariska upplevelser från Guide-Michelin-restauranger till den lilla inhemska tapasbaren
 • Närheten till alla historiska sevärdheter som Málaga, Sevilla, Cordoba och Granada med sitt imponerande Alhambra. Skidåkning i Sierra Nevada och golf på kusten. 30 minuters båtresa bort kan vi gå iland på en annan kontinent - Afrika och Marocko
Fuerte Marbella – en oas mellan Medelhavet och Gamla Stan – ett noga utvalt hotell
 • Ligger på strandpromenaden mitt i centrum. Ledorden är service, kvalité och personlighet
 • Ett levande hotell i en levande stad och som har öppet 365 dagar om året
 • Närheten till allt - du flanerar mellan butiker av alla de slag, saluhallen, restauranger, tapasbarer, måndagsmarkanden och stranden – allt inom räckhåll
 • Den inbjudande, grönskande och blommande trädgården som är 4000 m2
 • Frukostbuffén och personalens service rankas mycket högt av gästerna
 • Kock som lagar a la minute både till frukost och middag
 • Underhållning och livemusik tre dagar i veckan
Boka en månad i Marbella med Club Eriks

Vi kunde ha valt ett billigare alternativ som ligger avsides och där det pulserande livet avtar under vintern men det är inget alternativ för oss att erbjuda. Kvalité, service och en levande miljö är det vi erbjuder och det är med stolthet jag visar upp Marbella och vårt utflyktsprogram och ser till att ni tillsammans med mig upplever det som kanske alla inte får möjlighet att uppleva.

Klicka på bilden här bredvid så får ni se hur long-stay-resan i Marbella ser ut på Club Eriks hemsida.