Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

När kylskåpet är fyllt

Rose-Marie Wiberg - fredag, september 02, 2016

DragonEtt par väldigt nära vänner till mig gör varje vecka en matsedel för att få variation på middagarna och jag är imponerad av det. När jag var gift och barnen var små gjorde jag alltid veckomatsedlar, men inte nu längre.

Laila och Ove har dock inspirerat mig. En veckomatsedel gör att man använder allt som finns i kylskåpet, tar tillvara på rester och får variation på kött, fisk och vegetarisk mat. Nästa vecka då jag storhandlat ska jag göra en matsedel.

I eftermiddags fick jag ett recept från Laila men jag gjorde på mitt eget sätt - så klart - och då blev det så här.

Dragonkyckling med grönpepparsenap och färsk ruccola
2 personer

1 stor färsk kycklingfilé
1 msk grönpepparsenap (Dijon)
1 msk Bongs kycklingbuljong
3 msk vatten
1 msk torkad dragon eller efter smak
salt
peppar från kvarnen
2,5 dl grekisk yoghurt
ca 50 g ruccolasallad
pasta, spagetti eller ris

Skär kycklingfilén i kuber och fräs dem i en panna utan smör eller olja. Krydda med dragon, salt och peppar. Häll i vatten och buljong. Klicka i senapen. Rör om och låt puttra i ca 10 minuter på svag värme. När kycklingen är klar häll i den grekiska yoghurten och rör om försiktigt och låt bli varmt.

Koka pasta, spagetti eller ris.

Lägg upp på tallrikar, gärna djupa tallrikar, strö över rikligt med ruccola. Servera genast. Njut!

Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie