Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

En español

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

För fem år sedan sa jag nej – men nu är det dags

Rose-Marie Wiberg 

Bröllop och brudbuketter i SpanienFör ca fem år sedan pratade jag med mitt bästa bollplank i jobbet, Tomas som är VD på Club Eriks, om idén att starta upp bröllopsarrangemang i Spanien och jag ville höra hans råd.

Tomas var tveksam och sa att det var många som höll på med bröllopsarrangemang och det skulle vara svårt att slå sig in på den marknaden.

Eftersom jag litar på vad Tomas säger bestämde jag mig för att avstå denna satsning. Men lite nyfiken var jag ändå så jag gjorde en research och insåg att det enbart var till Mallorca och Thailand som sådana resor och arrangemang gjordes. Inga svenska företag ordnade bröllop på Costa del Sol men jag bestämde mig för att lyssna på den erfarenhet som Tomas står för.

Min affärsidé fick istället kretsa kring konferenser för svenska företag som ville komma till Costa del Sol och konferera. Dessutom hade jag byggt upp ett bra kontaktnät på Costa del Sol inom detta område och med 30 års erfarenhet av att anordna konferenser runt om i världen med Club Eriks hjälp kände jag att jag behärskade detta till fullo.

Detta var på hösten 2011.

I januari 2015 fick jag en förfrågan om att arrangera ett två-dagarsbröllop i oktober i Marbella och när det var klart insåg jag att jag ville arrangera bröllop på Costa del Sol. Jag ringer min webb-designer Lilian som är guld värd och säger att nu är det dags att snickra till en bröllopssida. Sagt och gjort och sedan dess har vi utvecklat den sidan och det ena ger det andra. Nu finns bröllopssidan på plats, FAQ om bröllop i Spanien och en checklista som brudparet fyller i med alla sina önskemål. Trots att tjänsten inte varit uppe länge på hemsidan så har det ramlat in många förfrågningar från svenskar som går i bröllopstankar.

Bröllop är ju i grunden samma som ett festarrangemang men med betydligt flera detaljer och flera kontakter. Steg för steg har detta bröllopsnätverk byggts upp och det växer för varje dag och känns härligt utmanande.

Igår tog jag nästa steg i denna bröllopsyra och lanserade en brudbukettsida, om man endast vill utnyttja tjänsten att få hjälp med en brudbukett, kan man beställa den och få den levererad till vigseln från Estepona i väst till Fuengirola i öst med omnejd.

Marbella kommun har nyligen öppnat ett bröllopskontor som ligger 50 meter från där jag bor. Vi har möte i morgon och jag ser med spänning fram emot vad de kan hjälpa till med.

Det är nu det är dags att satsa på bröllop och införliva det i min tjänstepalett. Tomas hade helt rätt för fem år sedan. Då var inte tiden inne att erbjuda bröllopsarrangemang. Jag tror inte på slumpen utan att det finns en mening med allt som händer.

Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie