Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

Energiernas makt genom att "rensa i röran"

Rose-Marie Wiberg - söndag, februari 21, 2016

Jag rensar i röranDet är söndag morgon. Jag vaknar tidigt. Det är mörkt. Jag tassar ner i vardagsrummet och tänder några levande ljus.

Jag öppnar balkongdörren och ser ut över ett sovande Marbella, ett mörkt hav, hör vågorna slå mot stranden. Tänder även ljus på min nystädade balkong. Inser återigen hur härligt livet är. Det är nu det finns tid för återhämtning efter en intensiv och rolig period. Tid till eftertanke och tid till att få njuta av att bara vara hemma.

Jag tänker tacksamt att jag får vakna upp varje morgon och känna lycka. Visst finns det tillfällen då jag har tyckt att saker och ting varit jobbiga men det måste man nog tillåta sig ibland och det behöver inte betyda att man är olycklig.

Jag blickar tillbaka på en intensiv höst med uppdrag som avlöst varandra från mitten av september till mitten av december. Det har varit konferensgrupper, bröllop, jubileumsfest, yogagrupp, seminarier, en grupp som varit här i 31 dagar och slutligen julbord i tre dagar på restaurang Garum. Det har verkligen varit en varierande, rolig och lärorik höst. Dessemellan har jag hunnit med att utforska nya spännande ställen i Andalusien med den fantastiska guiden Eva Gevius.

När jul- och nyårsfirande var över i Stockholm och jag kom tillbaka till Marbella insåg jag att det var länge sedan jag ägnade mig åt hemmet mer än den vanliga veckostädningen. Visserligen tog jag mig en helg för någon månad sedan och rensade ut kläder, skor och handväskor och jag kände då att energierna fick mer spelrum.

Så det var dags att rensa igen... Pärmar, visitkort, spanska böcker och anteckningar sedan nästan 20 år. Skräplådan, som vi väl alla har, tömdes på gamla mobiler, sladdar, hänglås. Jag frågade mig om jag verkligen behövde 10 hänglås och fem icke-fungerande mobiler. Jobbmapparna rensades och alla verifikationer sorterades.

Det gick så lätt! Vad skönt när soppåsar fylls, pappershögar minskar och lådor nästan är tomma. Jag fördjupade mig i de spanska läroböckerna och anteckningarna och det fanns några bra saker som jag ville spara.

Nu har jag tid att plugga spanska igen. Jag började för ett par månader sedan och inser att uppehållet på mer än ett år gjort att jag längtar till varje gång jag kan sätta mig och plugga. Det finns flera anledningar och den viktigaste är att jag använder spanskan i mitt arbete varje dag och därför vill jag lära mig mer. Jag kommer kanske aldrig att bli fullärd men ju mer jag kan desto mer vill jag lära mig.

Karen Kingstons bok Rensa i röranSom alltid när jag får rensningsryck placerar jag om saker så att det blir luftigare och sakerna hamnar på sin rätta plats. Nu flyter energierna lätt genom mitt hem och jag får lättare att koppla av med en god bok eller ett bra TV-program. Harmonin infinner sig.

Det handlar inte om att städa utan det handlar om att slänga eller ge bort saker som stoppar energiflödet. Jag tar fram boken ”Att rensa i röran”, den handlar om Feng-Shui. Jag rensar i den osynliga röran som påverkar mig. För mig är Feng-Shui ett bra sätt att hämta inspiration emellanåt – om man tror på det – och det gör jag.

Det jag har kvar att rensa är förrådet en trappa upp och ett "skräpskåp" men det får vänta. Jag funderar på varför jag har åtta bagar… Det finns saker som jag aldrig använder och mycket som jag inte ens vet att jag äger både i skåpet och förrådet som är fyllt från golv till tak.

Samtidigt som jag blickar tillbaka njuter jag av en kopp te och ser att Marbella på väg att vakna till liv. En ny dag ligger framför mig med en lunch på strandpromenaden och lite spanskpluggande. Lugnt och skönt. Ingen stress. Energierna flödar.

Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie