Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

En español

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

En yogaresa till Marbella som gav mersmak

Rose-Marie Wiberg 

Utomhus-yogashala på Shanti-som i MarbellaI oktober var det dags för Iniciativas första yogaresa till vackra Shanti-Som ovanför Marbella. I samarbete med Akademikerresor arrangerade jag en resa för en yogastudio i Sundbyberg. En sak är att planera och en helt annan sak är att genomföra. Det är då sanningens ögonblick framträder.

Gruppen landade i Málaga en fredag förmiddag i mitten av oktober. Det var sol men lite svalt. Oväder väntade och det var absolut inget vi ville ha eftersom yogapassen skulle hållas utomhus. Visserligen under tak men med öppna väggar.

Vi åker mot Marbella och bussen släpper av oss vid en restaurang i bergen där vi kommer att serveras en helt igenom välkomponerad vegetarisk måltid. Vi välkomnas med vackert upplagda tapas och ett glas cava. Solen värmer. Bäcken brusar nedanför. Utsikten över de skarpa bergskonturerna, den vackra cerisefärgade bouganvillan och det blå havet inger lugn och harmoni.

Spa på Shanti-som i MarbellaTuren går vidare till Shanti-Som där mina gäster kommer att tillbringa 4 dagar i en avkopplande och fridfull miljö. Efter incheckningen är det dags för de första gästerna att få sin valfria behandling som ingår i priset. Första yogapasset är före middagen och sedan väntar en mycket vällagad buffé. Miljön både i matsalen och i de övriga utrymmena i hotellet gör att det är lätt att koppla av från resan ner och storstadens stress.

På lördagen och söndagen är det två yogapass om dagen, en på morgonen och en på kvällen. På lördag eftermiddag tar vi oss med buss upp till naturområdet Refugio de Juanar och dagens vandring under kompetent ledning. Nästan två timmar tar vandringen men vilken otur – regnet gör sig påmint. Det är vacker natur och med den duktiga vandringsguiden blir dessa timmar ändå lyckade.

Söndagen bjuder också på regn och det får bli yoga inomhus för det börjar också bli lite kallt.

På måndagen åker jag upp till Shanti-Som för att hämta en grupp som vill åka till San Pedro och ferians sista dag där. Denna gång tar vi oss ner med bilar. Det är inte så mycket som är öppet på grund av vädret men vi går ut och in i olika casitor – husen där festerna pågår – vi hittar ett ställe där folk strömmar till för att äta och så småningom dansa.

Vi beställer in tapas i olika former och dryck, musiken dånar ur högtalarna och många spanjorer kommer iklädda fina flamencokläder och de små barnen är också förberedda för fest med uppsatt hår, flamencokläder, vackert målade och med sinnet inställt på dans och stoj – skoj.

Väl tillbaka på hotellet kommer bussen som ska ta gruppen till flygplatsen i Málaga och kvällsflyget hem.

Några kommentarer i vimlet från yogaresenärerna:
”Oj i lördags visste jag inte vad jag skulle göra för det var så lugnt och tyst men jag insåg snabbt att det var skönt med avkoppling.”

”Vi vill tillbaka, vilket underbart ställe.”

”Vilken god mat.”

”Vilken trevlig personal.”

Det var en lyckad resa så håll utkik efter nästa års yogaresor med Iniciativa!

Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie

Klicka på en bild för att se bildgalleriet i större storlek.