Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

En español

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

En vårbuffé i påsk

Rose-Marie Wiberg 

Efter fyra dagars helg är det nu åter måndag och här i Spanien har vi inte helg så livet återgår till de vanliga rutinerna. Fest och gemenskap är roligt – men det är det att jobba också. I alla fall med det jobb som jag har förmånen att ha. Mer om det i en annan blogg. Här vill jag gärna dela med mig av min vårbuffé som jag serverade mina gäster på skärtorsdagen.

Onsdag före påsk jobbar jag halvdag och ägnar mig åt att planera och göra inköp till skärtorsdagens middag med vänner. Jag älskar att laga mat och då är det extra roligt att förbereda, läsa recept, bestämma meny och sedan laga till en god middag. Torsdagen kommer och det är dags att marinera, hacka, koka, mosa, vispa.

Två av recepten hittar jag i Samantha Larsens kokbok ”Nu bryter vi för lunch – Samanthas filmmat”.
Det är broccolisoppa med ädelostcrème och kanderade valnötter samt marinerad chilikyckling. Jag fick boken för ett par år sedan. Den är trevlig att läsa och ger mig mycket inspiration med sina goda och lättlagade maträtter. Samantha är dotter till keramikern Agneta Larsen som bor i Casares ett par mil från Marbella. Inte undra på att recepten illustreras med vackra foton där färgstark mat, vackra keramikfat och skålar ingår.

När gästerna kommer får de cava och Toast Skagen på nybakad kavring. På buffén står sedan tonfisk blandad med yogurt och smaksatt med kapris, citron, salt och peppar, här finns matjessill, gräddfil och gräslök, färskpotatis, broccolisoppa med ädelostkräm och kanderade valnötter, marinerad chilikyckling, rosépepparmarinerad lax, tomatsallad med sötlök och senapsvinegrätt. Till efterrätt serverar jag färska jordgubbar, hallon och blåbär som toppas med vaniljvisp och mascarpone.

Här hittar du recepten till:

Chilikyckling på Samanthas sätt

Broccolisoppa med ädelostcreme och kanderade valnötter på Samanthas vis

Rosépepparlax på Rose-Maries vis

Tonfiskröra á la Rose-Marie

PS Boken har getts ut på förlaget Votum & Gullers Förslag 2013.

Saludos y hasta pronto,

Rose-Marie