Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

Om alla visste - Kulturbloggen av Beata Konar

Det är vår - både i Marbella och Stockholm. Men skillnaden är stor. Vår i Stockholm kan innebära snöblask ena minuten och sol torra gator nästa dag. Vår i Marbella är att solen värmer, du kan sola, du kan njuta av en underbar lunch på stranden, du hänger ut tvätten som snabbt torkar i vinden och solen. Söndagseftermiddagen tillbringar man gärna i goda vänners lag sittande på en uteservering för att dricka kaffe, vin, äta glass och bry sig om varandra. Alla är välkomna att delta; gamla vänner som nya vänner, de du aldrig har träffat som kanske kommer att bli dina nya vänner...alla bjuder på sig själva och sin gemenskap.  ..

más / mer

Ett tack

Det är en härlig tillfredsställelse när en aktivitet blir lyckad.

"Muchas gracias Rose-Marie för det goda samarbetet med dig innan och under förra veckan när jag var i Marbella för att erbjuda BEMER som ger Energi, Kraft och Bromsar åldrandet. Med lätthet och glad kreativitet hittade du ny lokal eftersom generalstrejken ändrade på planeringen just den dagen jag skulle ha min workshop. Och tack för att du bjöd med mig på SWEAs frukostmöte, kul att delta i ett kvinnligt nätverksarbete utanför Sverige. Internationellt nätverkande har ju en god möjlighet idag, så väl mött hos mig i Stockholm på PUB du som kommer till Sverige under året, du som bor i Stockholm och du som vill veta hur det var i Marbella för att eventuellt anordna en konferens/ett möte där med Rose-Marie som arrangör, kontakta mig gärna på maria@dagerberg.com. Un saludo!"  ..

más / mer

Vårkänslor i Marbella

Våren är här med allt vad det innebär i grönska, blommor, flamingos, turisterna som börjar komma tillbaka, restaurangerna målas om och rustas upp för att förbereda sig inför den antågande turistsäsongen. Och framförallt inför den stundande påsken som jag nog kan säga är vår största helg i Spanien. Att t ex befinna sig i Málaga under någon av påskdagarna är en upplevelse. Alla samlas för att se de storslagna påskprocessionerna som skrider genom Málaga och passionshistorien återskapas. Utan överdrift kan man säga att hela staden är på benen för att fira ”semana santa”, den heliga påskveckan.  ..

más / mer