Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

España-bloggen

En blogg om upplevelser, vardagstankar och smultronställen.

Bergsutflykt i höstsolen

Rose-Marie Wiberg - torsdag, december 01, 2011

På Costa del Sol har vi haft en underbar höst med sol och dagstemperaturer på 18-20 grader. Det är klart att det har varit någon enstaka dag då det regnat men de glöms snart bort.

Det fina höstvädret inspirerade i helgen till en utflykt till den fina staden Antequera som ligger ca 90 km nordöst om Marbella som denna dag var utgånsgpunkten. Antequera har ca 45.000 invånare (antalet beror lite på var man läser eller vem man frågar) och det finns flera sevärdheter både i och utanför staden. Efter ett par timmar i Antequera var det dags att åka ca 7 km utanför staden till El Torcal som ligger på en sandstensplatå som av väder och vind har bearbetats till märkliga formationer under lång, lång tid.

Vägen hem gick genom byarna Fuente de Piedra med ca 2.000 invånare, Hummiladero med knappt 3.000 invånare och Mollina med nästan 3.500 invånare. På torget i Fuente de Piedra var det lunchrusning på de två spanska restaurangerna som var fulla av pratglada spanjorer i alla åldrar.

I detta område finns det många olivodlingarna och även flera fabriker som producerar olivolja så några flaskor olivolja inköptes så klart.

Inom kort kommer ni att kunna läsa en krönika från denna lördagsutflykt och då får ni veta mer om dessa städer och byar.

Un saludo,