Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Tonfiskgryta

Marmitako

800 g färsk tonfisk
salt och peppar
1 1/4 dl olivolja
2 finhackade lökar
2 stora gröna urkärnade paprikor skurna i tärningar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 mogna skalade tomater i tärningar
4 stora potatisar i tärningar
½ l fiskbuljong
1 msk hackad persilja

Skölj tonfisken, torka och skär den i bitar, salta och peppra. Hetta upp olivoljan i en gjutjärnspanna och fräs lök och vitlök genomskinliga. Tillsätt paprikan och låt den sjuda med. Blanda ner tomaterna och potatisen, häll på fiskbuljongen och låt grönsakerna småkoka i 20 minuter. Tillsätt tonfisken och låt den dra i grönsaksröran i 10 minuter, men den får inte koka. Smaka av med salt och peppar, strö på persiljan och servera direkt ur gjutjärnsgrytan. Servera rostade brödskivor eller stekta brödtärningar till.