Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Sötpotatispaj

SötpotatisPastel de batata

DEG
150 g smör rumstempererat
3 dl mjöl
1,5 msk vatten
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
aluminiumfolie

Gör så här
Blanda alla ingredienser i en matberedare. Sätt in degen i kylen i 10 min. Kavla ut degen tunt och lägg i en form med löstagbar botten. Täck kanterna med aluminiumfolie så att de inte faller ihop och grädda i ugn 185 grader, 10 min eller tills pajbotten fått en gyllenbrun yta. Tag ut formen och tag bort aluminiumfolien.

FYLLNING 400 g sötpotatis
4 ägg
1,5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
150 g fårost (Chevré)
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här
Skala sötpotatisen och dela den i bitar, lägg dem i en kastrull. Häll på med vatten så det täcker ordentligt. Koka tills potatisbitarna mjuknar. Vispa ägg, mjölk och grädde. Tillsätt den kokta potatisen och vispa försiktigt till en krämig smet, krydda med salt och peppar. Smula ner osten i den gräddade pajformen och häll över potatissmeten. Grädda i ugn 185 grader i 20 minuter eller tills pajen har stelnat. Låt pajen ”vila” i en timme innan servering.

Uppläggning
Servera pajen på en vit tallrik för att få fram den orange färgen, garnera med timjan och mangoldskott.