Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Smakrik fläskfilé med torkad chili, bacon och söt soja

FläskfiléSabroso solomillo de cerdo 

1 färsk fläskfilé
1 paket magert bacon
4 morötter
1 rödlök
1 silverlök
2 rivna vitlökar
2 msk Ketjap Manis (söt soja)
2 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
blandade örtkryddor (hierbas provenzales)
hackad och torkad chilipeppar efter egen smak – använd inte chilipeppar i burk

Gör så här
Putsa filén om det behövs. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Skala och skär lökarna i fina bitar. Skala morötterna och skär dem i centimetertjocka rundlar. Skär bacon i ca 2 cm tjocka bitar.

Fräs bacon i en gryta, inget fett behövs, lägg i lök och morötter och låt fräsa en stund. Stek fläskfilébitarna på båda sidorna i en stekpanna tills de fått färg. Lägg dem i grytan.

Riv vitlöken och blanda i grytan. Häll på sojan, vinet och tillsätt kryddorna. Låt puttra i ca 20 minuter på svag värme. Häll på creme fraiche och låt den bli varm.

Servera med hemlagat potatismos och färska tomater. Klicka här ›› för receptet till hemlagat potatismos.