Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Rose-Maries pastasås

Salsa de pasta a la Rose-Marie
Tomater

Tomatsås:
2 vita lökar (silverlökar)
1 burk krossade tomater
3 vitlöksklyftor
½ dl tomatpasta/puré
½ dl chilisås
1 krm chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt och svartpeppar från kvarnen
½ dl vitt vin
3 msk vatten
olivolja

Övrigt:
300 g skogssvamp
1 paket bacon

Riven parmesan eller riktigt lagrad prästost

Spagetti

Gör så här
:
Skala och hacka lök och vitlök fint. Häll olivoljan i en traktörpanna och fräs lök och vitlök utan att de får färg men blir genomskinliga. Häll på en burk krossade tomater. Lägg i tomatpasta, chilisås, kryddor, vatten och vin. Låt puttra på svag värme i ca 40 minuter. Rör om emellanåt.

Skölj och skär svampen i lite ganska stora bitar. Skär bacon i strimlor. Stek bacon i en stekpanna utan fett. När de har fått mycket färg lägg i svampen och stek på tills svampen är al dente. Krydda med svartpeppar från kvarnen.

Koka spagettin al dente.

Blanda i svamp- och baconblandningen i tomatsåsen och håll varm.

Riv osten.

Lägg upp spagettin i djupa tallrikar, lägg ost på spagettin innan du häller på såsen. Strö ost även ovanpå såsen. Servera! Gärna med en grönsallad med olivolja och citron.

För att få en helt vegetarisk rätt uteslut bacon och krydda med mer salt