Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Morotssoppa med ingefära och apelsin

MorotssoppaSopa de zanahoria con gengibre y naranja

Soppa
2 gula lökar
6 medelstora morötter
2 cm färsk ingefära
2 pressade apelsiner
2 msk smör eller olivolja
7 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
salt och peppar

Gör så här

Börja med att skala lök, morötter och ingefära. Hacka löken och riv morötterna grovt eller skär dem i tunna bitar. Riv ingefäran fint.

Pressa apelsinerna.

Värm smöret eller oljan i en kastrull och fräs löken på svag värme ett par minuter. Lägg i morötter och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter.

Häll på vatten och koka upp. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Koka cirka 10 minuter.

Mixa soppan slät och rör i crème fraiche, yoghurt och apelsinsaften.

Servera med ett gott bröd eller strö på rostade nötter på soppan.