Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Mandeltårta från Galicien

MandlarTarta de Santiago

Till degen:
11 ägg
11-2 msk varmt vatten
1125 g socker
1125 g mjöl


Till fyllningen:
14 ägg
1250 g socker
1skalet av en (obehandlad) citron
1250 g malda mandlar
11 krm kanel

mjöl till bakbordet
fett till formen
äggula till pensling

Gör så här:
Rör ägg med socker och 1-2 matskedar varmt vatten poröst. Blanda i mjölet undan för undan, tills degen inte längre hänger fast i bunken. Vispa ägg och socker poröst till fyllningen. Rör sedan ner citronskalet, den malda mandeln och kanelen. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Klä en smord tårtform med degen och stick hål i degen med en gaffel. Fördela fyllningen över degen. Grädda kakan gyllenbrun i varm ugn i 180 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen. Lägg upp den på ett tårtfat och strö över florsocker.