Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Lättlagad fläskkotlettstek i ugn

Chuleta de cerdo cocinado al horno, preparado fácilmente

Fläskkotlettstek1 kg hel benfri fläskkotlett med en tunn fettrand
4-5 vitlöksklyftor
rikligt med färsk basilika
rikligt med färsk rosmarin
chiliflakes
salt
3 msk sweet chili sauce
2 msk ketjapsoja
2,5 dl matlagningsyogurt
300 gram färska champinjoner

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn hela steken i en het stekpanna med feta sidan ner så slipper du ha fett i pannan. Stek så att det blir en knaprig yta. Vänd och stek andra sidan.

Skala vitlöksklyftorna och dela var och en i två delar.

Lägg köttet med den feta sidan upp i en ugnsfast form även den utan fett. Skär skåror i köttet, några små och några lite längre. Lägg ner de delade vitlökarna i de mindre skårorna och de färska örtkryddorna i de längre. Se till att allt kommer ner i köttet ordentligt. Salta och strö över chiliflakes. Sätt i en köttermometer och ställ in formen i ugnen. När ca 10 minuter återstår häll i sojan och sweet chili suace i formen. Låt formen stå i ugnen tills temperaturen når ca 60-65 grader. Ta då ut steken, lägg den på ett fat och låt vila.

Skölj och skär champinjonerna i fyra bitar. Stek i torr, het panna tills de fått lite färg men de får inte börja tappa vatten.

Häll i matlagningsyogurt i formen och lägg i champinjonerna och ställ in i ugnen i ca 5 minuter. Skär upp köttet.

Servera med buljongkokt bulgur och en vitkåls- och morotssallad.