Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Karamelliserade apelsiner med kakao och kanel

Mörk chokladNaranjas caramelizadas con chocolate negro y canela

4 port

6 medelstora apelsiner
50 g socker gärna farinsocker
1 kanelstång

6 msk vatten
riven mörk choklad 70% eller kakaopulver

Gör så här
1. Pressa 2 apelsiner.
2. Lägg sockret i en kastrull, häll på vattnet och lägg i kanelstången och ställ kastrullen på spisen som ska vara medelvarm. Låt puttra en stund.
3. Under tiden skalas 4 apelsiner. Ta även bort det vita lagret noggrant och ta bort det vita som sitter mitt i apelsinen så det blir ett litet hål där. Skär apelsinerna centimetertjocka skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat.
4. När sockret har smält helt och sjuder samt fått en gyllene färg ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt den pressade apelsinsaften och rör om. Häll allt över de skivade apelsinerna. 5. Strö över den rivna chokladen eller kakaopulvret och servera genast.