Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Ingefärsmarinerad laxfilé

Salmón marinado al jengibre

4 pers

4 laxkotletter
några droppar Ketjap-soja
färsk ingefära
1 citron
olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här
Skölj och torka av laxkotletterna. Skär citronen i skivor. Häll lite olivolja i botten på en ugnsfast form och täck botten med citronskivorna. Lägg laxkotletterna ovanpå. Droppa över sojan, riv den färska ingefäran och strö på ganska rejält. Salta och peppra. Låt stå i ca 30 min. 

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in laxen i ca 20 min beroende på tjocklek. Servera med färskpotatis, sallad och din älsklingssås baserad på yogurt. 

Kan med fördel grillas på öppen grill ute också.