Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Hot soja- & pepparmarinerad rostbiff eller entrecôte

Entrecot marinado picante
4 pers

4 skivor kött inte allt för tunna
1,5 dl Ketjap-soja
salt och svartpeppar
3 msk sweet chilisås
1-2 tsk hot chilipeppersås
2 msk finklippt gräslök
10-12 blad färsk basilika

Gör så här
Rör ihop marinaden i en skål.
Lägg köttet i en plastpåse.
Häll över marinaden.
Förslut påsen och se till att köttet blandas med marinaden ordentligt.
Låt ligga framme och dra ca 3 timmar.
Grilla tills köttet är som du vill ha det.

Sås
1,5 dl turkisk yogurt
½ paket grekisk fetaost
7-8 torkade tomater inlagda i olja
salt och svartpeppar

Häll yogurten i en skål. Skär osten och tomaterna i små tärningar. Lägg allt i skålen. Blanda men mosa inte osten. Krydda med salt och peppar.

Ugnsbakade körsbärstomater

4 kvistar körsbärstomater
olivolja
grovsalt

Lägg kvistarna med körsbärstomater i en ugnsfast form. Häll över olivolja. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in formen i ugnen i ca 20-25 min tills tomaterna fått färg. Strö på grovsalt innan serveringen.

Blandad sallad
1 pkt ruccolasallad
4-5 salladsblad av annan färg
4-5 rädisor
10 färska basilikablad
½ finhackad, mild lök
olivolja
citronsaft
salt och svartpeppar

Skölj salladen och lägg på ett stort fat eller i en bred skål. Skär rädisorna i tjocka bitar och lägg över salladen. Finhacka löken och finfördela översalladen. Lägg på basilikabladen. Häll över olivolja och citron. Krydda med salt och svartpeppar.

Klart att servera!