Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Broccolisoppa med ädelostcreme och kanderade valnötter på Samanthas vis

BroccolisoppaSopa de brócoli con crema de queso azul

Soppa
2 broccolihuvuden
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
½ dl riven parmesan
1 msk citronsaft
½ tsk socker
olja
maizena
salt och peppar

Gör så här

Stek lök och vitlök i oljan i en stor kastrull.

Dela broccolin i små buketter, skiva stammen. Lägg i broccoli och låt steka 1 minut.

Häll på buljong och grädde och låt koka 5-7 minuter.

Mixa med en stavmixer.

Rör ner creme fraiche och parmesan. Smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.

Red med lite maizena vid behov.

Kanderade valnötter
1 dl valnötter
1 msk smör
1 msk honung

Gör så här

Smält smör och honung på medelvärme i en stekpanna.

Lägg i valnötterna och vänd konstant tills smör och honung tjocknar och blir segt, 3-4 minuter.

Valnötterna ska få fin färg men passa på så att de inte bränns.

Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka grovt.

Ädelostcreme

1 dl creme fraiche
100 g ädelost

Gör så här

Mosa ihop till en creme.

Servera creme och valnötter till soppan, låt var och en ta så mycket de vill – var beredd på åtgång