Stäng

Den här hemsidan använder cookies. Du kan läsa mer här: integritetspolicy.

Apelsinfylld kyckling med citron och konjak

Pollo relleno con naranja, limón y brandy

    Citroner4 port

    1 stor färsk kyckling helst utan skinn
    1 stor apelsin
    1 stor citron
    salt och peppar
    salvia
    7 cl konjak
    1 ½ dl vitt vin
    1 msk honung
    1 msk olivolja

    Gör så här
    1. Tvätta apelsin och citron noga och skura dem med en borste. Skär dem i tunna skivor.

    2. Krydda kycklingen både ut- och invändigt med salt, peppar och salvia. Häll i hälften av honungen.

    3. Bryn kycklingen väl i en stor gryta i olivoljan.

    4. Fyll kycklingen med apelsin- och citronskivor men spara ca 3 skivor av varje och lägg på sidorna av kycklingen.

    5. Häll på vitt vin och konjak. Strila resten av honungen över kycklingen.

    6. Ställ in grytan i ugnen, 200 grader, i ca 50-60 min. Ös kycklingen med skyn ett par, tre gånger.

    7. Ta upp kycklingen när den är klar och skär i lagom stora portionsbitar.

    8. Blanda i matlagningsyogurt i skyn och smaka av. Se till att pressa ur allt kött ur apelsin- och citronskivorna så att den goda smaken nu finns i såsen.